Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) in Nijmegen kiest voor één beeldsysteem voor nagenoeg alle specialismen

Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) in Nijmegen kiest voor één beeldsysteem voor nagenoeg alle specialismen

CWZ kiest voor één beeldsysteem van Agfa HealthCare om ambities voor de toekomst op het gebied van doelmatigheid, kwaliteit en veiligheid vorm te geven.

Het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) in Nijmegen en zorgtechnologiepartner Agfa HealthCare gaan een samenwerking aan voor de invoering van één centraal beeldopslagsysteem in het ziekenhuis. Dit Endeavor Imaging platform wordt volledig geïntegreerd in het elektronisch patiënten file. Hierdoor kunnen zorgverleners in CWZ medio 2020 met één druk op de knop in HiX alle beelden van onderzoeken aanvragen, opslaan en inzien.

Doelmatige zorg

CWZ werkt met verschillende oplossingen voor bewerking, opslag en archief van beelden, die worden gemaakt voor onderzoek van patiënten. Ook werken veel specialismen hierin nog met print- of scanmogelijk- heden. Dit voldoet niet aan de ambities van het ziekenhuis voor de toekomst op het gebied van doelmatigheid, kwaliteit en veiligheid. Daarom kiest het ziekenhuis voor de invoering van één beeldsysteem voor nagenoeg alle specialismen: Endeavor Imaging van Agfa HealthCare.

Keuze voor Endeavor Imaging

Radiologie, Nucleaire Geneeskunde en Cardiologie in CWZ werken al met Endeavor Imaging van Agfa Healthcare. CWZ heeft goede ervaringen met dit platform en ervaart de samenwerking met Agfa HealthCare als een prettig partnership. Daarnaast biedt Endeavor Imaging zorgverleners nieuwe gear, workflows en functionaliteiten, die efficiëntere evidence-based besluitvorming mogelijk maken. Daarom kiest het ziekenhuis voor consolidatie van beelden by the use of dit platform. In een tijdbestek van anderhalf jaar worden nagenoeg alle specialismen die gebruik maken van medische beelden hierop aangesloten of overgezet.

Betere samenwerking

Het Endeavor Imaging beeldsysteem is eenvoudig te koppelen aan het elektronisch patiënten file. Zorgverleners in CWZ kunnen hierdoor medio 2020 medische beelden met één druk op de knop in HiX aanvragen, vastleggen, opslaan, archiveren, opvragen en inzien in Endeavor Imaging. Dit gaat dan by the use of een ‘closed order loop’, met ondersteuning van Agfa’s universele Xero beeldviewer. Dit versnelt en vereenvoudigt deze werkprocessen voor zorgverleners en bevordert onderlinge communicatie.

Toekomstplannen

CWZ is in navolging van het OLVG, AMC en de Noordwest Ziekenhuisgroep één van de eerste ziekenhuizen die samen met Agfa HealthCare medische beelden by the use of één centraal platform in het patiëntendossier integreert. In de toekomst maakt dit ook uitwisseling van beelden mogelijk buiten de muren van het ziekenhuis, tussen artsen, zorgpartners en patiënten.

“CWZ staat bekend om haar uitstekende zorg. Wij willen dit op een doelmatige wijze doen en maken daarom actief gebruik van ‘cutting-edge’ technologie. Het beschikbaar hebben van medische beelden zal hierbij een steeds belangrijkere rol spelen. Wij hebben voor het Endeavor Imaging platform van Agfa Healthcare gekozen omdat wij Agfa Healthcare als een technologiepartner ervaren die met intrinsieke motivatie ons helpt de zorg te verbeteren”, verklaart Arnaud Kruizinga,  CIO van CWZ.

“Een open samenwerking op verschillende lagen van beide organisaties met appreciate voor elkaar bevordert het realiseren van concrete resultaten”, zegt John Emmerik, Managing Director van Agfa HealthCare in Nederland. “CWZ en Agfa zijn gedreven om de zorg te verbeteren.”

About the Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *